Зам.-председателят на ДБ - Иво Мирчев е задържан. Освен него полицията арестува и

...
Зам.-председателят на ДБ - Иво Мирчев е задържан. Освен него полицията арестува и
Коментари Харесай

Напрежение в Росенец, протестиращи влязоха в сблъсък с полицията


Зам.-председателят на Демократична България - Иво Мирчев е задържан. Освен него полицията арестува и протестиращ, влезнал в конфликт със силите на реда. Той обаче беше освободен. 

Напрежението ескалира, когато на място дойде кметът на Бургас Димитър Николов, който беше замерян с бутилки.

" Първият митинг, който беше деклариран, е на Христо Иванов.След това в ОДМВР и в министерството е входирано заявление за втори, доколкото разбрах, от водача на Движение за права и свободи. Около нас има почти 4 000 - 5 000 последователи на Движението и повече от 500 последователи на митинга на господин Иванов ", съобщи градоначалникът.

Николов уточни, че сутринта е изискал 30-те души на кордона да бъдат пропуснати. " Според мен тези малко хора не пречеха ", добави кметът на Бургас.

Желаещите да стигнат до пясъчната линия събориха представители на жандармерията и се опитаха да пробият кордона. С кола за спешна помощ бяха откарани чиновник на жандармерията и протестираща.

" Протестът, тази акция за свободното плажуване, е непринудено проведена. Ние се опитваме да и окажем подпомагане. От през вчерашния ден търсим някого в Бургас. Разговаряме с кмета и с служител на реда Рачев, който да ни каже каква ще бъде организацията и какъв ще бъде достъпът. Искаме и ние да се възползваме от правото си на свободно предвижване, на достъп до българския бряг и на митинг, за който сме уведомили общината съответно ", сподели ръководителят на " Да, България " Христо Иванов.

" Миналата седмица видяхме един извънреден акт на провокация. Хора, които претендират да бъдат пазители на законността, се възползваха от законите и потеглиха за узурпират правовия ред в страната. Това е граница, която ние не може да позволим да бъде прекрачена ", съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР